ONS BUREAU

Zonder winst geen continuïteit en zonder continuïteit geen winst. Wij adviseren en ondersteunen bedrijven in commerciële, financiële en bestuurlijke probleemsituaties. In al deze situaties geldt een wens tot krachtige verandering gericht op het realiseren van een haalbaar toekomstperspectief. Dit kan een nieuwe marktstrategie, organisatiestructuur, financiering of reorganisatie betreffen.

Twan Houben nam het initiatief tot oprichting van HBB-Restructuring. Twan stond in 2010 ook aan de wieg van de succesvolle maatschap Wegstapel & Houben dat 8 jaren actief is geweest  voor middelgrote tot grote familiebedrijven in uitdagende omstandigheden.

Ons bureau is een samenwerking tussen professionals. Onze dienstverlening onderscheid zich in hoge mate van collega’s door de toegevoegde waarde van markt- en trendonderzoek middels Big Data. Twan en Dennis zijn beiden beschikbaar om volledige herstructureringen te begeleiden. Arjaan is onze specialist bij WHOA trajecten en software ontwikkelaar.

Twan Houben
Twan HoubenPartner

Twan Houben

Opgeleid als jurist en bedrijfskundige (Universiteit van Maastricht), heeft Twan Houben 10 jaar internationale ervaring opgedaan binnen Engelse beursgenoteerde ondernemingen als CSO en CEO. Naast resultaatverantwoordelijkheid, genereerde hij omzet en winstgroei binnen zijn divisie door markt- en concurrentie analyses voor meerdere bedrijven te vertalen naar een succesvolle groeistrategie. Daartoe behoorden ook het doen van overnames.

Twan ziet zichzelf als een no-nonsense adviseur en dienend leider die op tactische wijze zijn doelen wil bereiken, maar de confrontatie niet schuwt als de situatie daarom vraagt.

Zijn kennis en ervaring betreffen onder meer:

 • Markt-, trend- en concurrentie analyses
 • Strategische herpositionering
 • Herstructurering
 • Turnaround management
 • Verbeteringen van het rendement / marges binnen organisaties
 • Organisatiekunde en bedrijfspsychologie
Dennis van den Berg
Dennis van den BergPartner

Dennis van den Berg

Geboren en getogen Rotterdammer Dennis van den Berg studeerde insolventierecht (Radboud Universiteit Nijmegen) en deed meer dan 25 jaren ervaring op als bankier. Hij werkte voor NMB, Credit Lyonnais Nederland, VSB bank en ING. Bij ING heeft hij  – van de totaal 20 – 11 jaren gewerkt als senior credit risk officer. In die functie begeleidde hij zakelijke klanten in zwaar weer situaties met een kredietbelang tussen de € 1 en € 20 mln.

Anderen beschrijven Dennis als een autoriteit op financieringsgebied die recht door zee, betrouwbaar, gedegen en no-nonsense de doelen realiseert waar hij achter staat.

Zijn kennis en ervaring betreffen onder meer:

 • Analyseren van financiële en niet financiële bedrijfsinformatie
 • Kredietadvisering aan het midden en grootbedrijf
 • Herfinancieringen
 • Onderhandelingen met adviseurs, banken, advocaten en curatoren
 • Insolventierecht
 • Brede kennis van verschillende sectoren in het bedrijfsleven
Arjaan van den berg
Arjaan van den bergPartner

Arjaan van den Berg

Opgeleid als bedrijfskundige (Erasmus Universiteit Rotterdam) deed Arjaan ervaring op als forensisch onderzoeker bij faillissementen en als adviseur van middelgrote bedrijven in turnaround situaties. Daarnaast is hij al jaren actief bij het arrangeren van doorstarts na faillissement. Het programma “Akkoordzoeker” is door hem ontwikkeld en bedoeld om in de kortst mogelijke doorlooptijd een crediteurenakkoord te bereiken. Zowel binnen, als buiten de nieuwe faillissementswetgeving (WHOA).

 

Wat we doen

We beantwoorden vragen die de toekomstbestendigheid van de organisatie betreffen. De basis hierbij is feitelijk. Bijvoorbeeld onderzoek naar cijfers van de concurrentie, trends in de branche, wijzigingen in relevante wetgeving. Ook kijken we naar de interne organisatie in relatie tot de buitenwereld; hoe presteert de organisatie financieel ten opzichte van markt- en concurrenten. Wat zijn de kwaliteiten van het management? Wat is hier aan te verbeteren? Arbeidsvreugde is daarbij onze belangrijkste voorwaarde. Dit plezier uit zich in een grote betrokkenheid bij de klant, elkaar en bij het vak.

Concurrentie onderzoek

Herstructurering

Wij zijn prestatie- en succes gedreven en voor opdrachtgevers een partner in verandering en groei. Wij kijken positief, kritisch, maar vooral ook praktisch tegen de zaken aan. Ons werk moet zich terugverdienen.

De oprichters en associés van HBB Restructuring beschikken over kennis en ervaring in het grotere familiebedrijf. Daarnaast over 10 jaren ervaring binnen beursgenoteerde ondernemingen. Ervaring werd opgedaan in projecten binnen een aantal uiteenlopende bedrijfstakken, waaronder:

 • Media en grafische bedrijven
 • Zakelijke dienstverlening: adviesbureaus en direct marketing
 • Bouw en vastgoed: wegenbouw, installatiebedrijven en makelaardij
 • Handel en industrie: machine industrie, kunststofverwerking, meubelindustrie, chemie, afvalverwerking, groothandel
 • Food en Agri
 • Transport en logistiek

marketintelligence